İşte favori yemeğim: dondurulmuş domates sosu! Evet, akşamları yapacak bir şey bulamıyorsam, makarnamı haşlayıp dondurulmuş soslarımdan birkaç küp çözdürüyorum, makarna pişene kadar onu da bir tavada ısıtıyorum. Ortaya hem lezzetli hem de çok sağlıklı bir öğün çıkıyor.
İçindekiler:
- 6-7 domates
- Tuz, karabiber
- Zeytinyağı
- 1 hurma (tatlılık vermesi için)
- İsteğe bağlı olarak sarımsak, soğan, biber, patlıcan, bal kabağı...
- Fırını 180 derecede ısıtın.
- Tüm malzemeleri büyük parçalar halinde doğrayarak fırın tepsisine dizin.
- Tüm malzemeyi kaplayacak şekilde zeytinyağı ekleyin. Genel olarak malzemelerin üzerine püskürtmeniz bile yeterli.
- Tuz ve karabiber serpin.
- Sebzeleri fırında 45 dakika, hafif kararana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp bir süre soğumasını bekleyin.
- Daha sonra bir kaba alıp blender ile karıştırın.
- Karışımı biraz kıvamlandırmak için su ya da et suyu ekleyin.
- Çekirdeğini çıkardığınız hurmayı, tuz ve karabiberi ekleyin.
Bu arada marketlerden aldığımız domatesler genellikle tam olgun olmuyorlar. Dolaba koymadan tezgah üzerinde domateslerinizi bir hafta kadar bekletirseniz gerekli olgunluğa ulaşacaklardır.
Yaptığınız ilginç makarna soslarını hepimizle paylaşmayı ihmal etmeyin!
0 yorum:
Yorum Gönder