Pages

Ev Yapımı Pancake


Pancake aslında bildiğimiz krepten biraz farklı. Bizim mutfağımızda krepler, akıtmalar incecik pişirilir; ancak pancake'in asıl özelliği biraz kalın olmasıdır. Ayrıca pancake harcı da krep harcından daha yoğundur.

İyice kabarmış, güzel pişirilmiş bir pancake için birkaç püf noktasını bilmeniz yeterli. İnternetten bulabileceğiniz herhangi bir pancake tarifini kullanabilirsiniz. Ben size çok beğendiğim bir tarifi ve ufak püf noktalarını vereceğim.

Malzemeler:
  • 6 kap un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
  • Derin bir kapta tüm malzemeleri karıştırın
  • Kıvam alana dek çırpın
  • Pancake pişirirken elde ettiğiniz karışımdan çok doğru tavayı kullanmanız önemli
  • Kendinize güzel, küçük bir kasserol satın alın
  • Kasserolünüzü ocakta ısıttıktan sonra bir parça tereyağı koyun
  • Pancake harcını kalın bir tabaka elde edecek şekilde ekleyip kapağını kapatın
  • 3-4 dakika pişirdikten sonra pancake'inizi ters çevirin
  • 1-2 dakika da böyle pişirin
*Kasserol, bizim daha çok güveç olarak bildiğimiz döküm tavalara deniyor. Büyük marketlerde ya da mutfak gereçleri satan mağazalarda, en kötü ihtimalle internette kolaylıkla bulabileceğiniz bu küçük tava, kahvaltılarınıza renk katacak.

Pancake tarifimizi denediniz mi? Kasserol ile ilgili deneyimlerinizi bizimle de paylaşın!

0 yorum: