Sebzeleri haşlayarak tüketmeyi seviyorum. Tüm besin değerini koruyor böylece. Geçen gün kavanozun dibinde kalan biberiyeyi ne yapsam diye düşünürken aklıma müthiş bir fikir geldi. Sebzeleri haşlarken içine biberiyeleri de attım. Harika kokusuyla sebzelere değişik bir tat verdi. Bence tüm otları bu şekilde kullanabilirsiniz.
Haşladığınız şifalı otlarla neler yapabilirsiniz?
- Bitkilerinizi sulayabilirsiniz.
- Özellikle pilav ve makarna pişirirken bu suyu kullanabilirsiniz.
- Et suyu yaparken kullanabilirsiniz. Yakın zamanda kullanmayacaksanız buz kalıplarına koyabilirsiniz.
- Soğuyan susan bitkileri süzdükten sonra içine biraz sirke ekleyip tuvalet temizliğinde kullanabilirsiniz.
- Buhar banyosu yapabilirsiniz. İçinden sebze ve otları çıkardığınız suyun buharında başınızı havluyla kapatarak beş dakika durabilirsiniz; böylece gözenekleriniz açılacak, cildiniz temizlenecektir!
1 yorum:
Gerçekten çok güzel ve faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz. Emeğinize sağlık!
Yorum Gönder